Hitro iskanjeNadaljuj

Koristne informacije

Parkiranje v mestu Piran in območju občine

Za vstop in parkiranje v mestno jedro Pirana od 1.6. do 31 8. plačate 5 €/uro. V preostalem obdobju plačate 3 €/uro. Parkiranja ne plačate, če se v mestu zadržite do 15 minut.
Ob mestu sta dve garažni hiši. Najbližja mestu je garažna hiša Arze. Stoji na hribu ob pokopališču in je od središča Pirana oddaljena 7 minut hoje. Cena parkiranja je 1,50 €/uro.
Naslednja garažna hiša je v Fornačah v bližini obale, od središča Pirana je oddaljena 12 minut hoje. Cena parkiranja je 1,90 €/uro. V bližini te garažne hiše je avtobusna postaja gratis minibusa, ki vozi do centra mesta in nazaj.

  • Parkiranje v Fijesi je 1 €/uro od 1.7.do 31.8. V preostalem času je parkiranje brezplačno.
  • Parkiranje v Strunjanu je 1,50 €/uro.
  • Parkiranje v Portorožu je 1,50 €/uro.
  • Parkiranje v Luciji je 1,00 €/uro, prva ura parkiranja je brezplačna.
Parkirni režimi se pogosto spreminjajo. Preverite jih lahko tudi na povezavi:
https://okoljepiran.si/cenik/cenik-parkiranja/.

Plaže

Vstop na plaže ob slovenski obali je prost. Vstopnine ne plačate. Plačati morate parkirnino, najem ležalnikov ali senčnikov ter ostale usluge in storitve.

Na severni strani piranskega polotoka so večinoma naravne plaže. Te so najlepše, vendar je
dostop do nekaterih nekoliko težavnejši (Mesečev zaliv, Fijesa, Bele skale).

Plaže na južni strani piranskega polotoka so po večini umetno urejene, peščene, kamnite ali betonirane. Uradne plaže so ustrezno označene, imajo urejeno prvo pomoč in reševanje iz vode. Na preostalih površinah je kopanje urejeno na lastno odgovornost. Uradne plaže so v območjih pred posameznimi hoteli in v središču Portoroža.

Trgovine

Manjše živilske trgovine se nahajajo v bližnji okolici nastanitve (od 5 do 10 minut peš hoje). Odprte so od 7,00 do 19,00 ure (nekatere tudi do 20,00 ure), ob sobotah od 7,00 do 13,00 ure. V glavni poletni sezoni so večinoma odprte tudi ob nedeljah.

Večje živilske trgovine se nahajajo v Portorožu, Piranu in Luciji. Predvsem v Luciji je teh trgovin več in so v sezoni odprte
tudi vsak dan od 7,00 do 22,00 ure.

Avtobus

Od središča mesta do garažne hiše v Fornačah vozi gratis avtobus.

Od središča mesta Piran do Lucije vozi lokalni avtobus. Cena vozovnice je 1,50 €, v predprodaji pa 0,70 €. Lahko jo kupite v predprodaji na kartomatih ali v trafikah. Nakup vozovnice na avobusih ni možen. Na avtobusih je možno plačilo z brezkontaktnimi bančnimi karticami (MAESTRO, MASTERCARD, VISA). Ne spreglejte tudi možnosti brezstičnega plačila z aplikacijo Arriva Piran za mobilne telefone (Android, IOS).

Medmestni avtobus od Pirana do Kopra ima postajališča na glavnih avtobusnih postajah.

Vozni redi avtobusov se sezonsko spreminjajo. Preverite jih lahko na povezavi:
https://arriva.si/avtobusni-prevozi/mestni-avtobusni-prevozi/mestni-promet-piran/.